Patientberättelser, forskning och dokumentärt

Raphael Mechoulam

​"Farfadern av modern cannabisforskning". En mycket sevärd dokumentär om professor Raphael Mechoulam och hans forskning inom medicinska egenskaperna av endocannabinoidsystemet och fytocannabinoiderna funna i växtsläktet Cannabis.

Nikki Kjellsson

Nikki Kjellsson lider av MS sedan 25 års ålder. Hon behandlar sin MS med medicinsk cannabis som avhjälper många av hennes symptom och ger henne en bättre sömn, något som är vitalt för smärthanteringen.

David Casarett

Läkaren som blev på trött på hype och halvsanningar, så han agerade skeptiker och undersökte ämnet på egen hand. Han ger en fascinerande rapport om vad vi vet och inte vet - och vad vanlig medicin kan lära av det moderna medicinska cannabisapoteket

Adam Engvall

Adam Engvalls nervsmärta ger honom tjock huvudvärk, får honom att kräkas och gör hans liv svårplanerat. Cannabis gör det bättre, säger han – men det är olagligt. KIT följde honom i väntan på hovrättsdomen.

Hugh Hempel

En veteran inom teknikindustrin som blev företagare inom hälso- och sjukvård. I detta rörande tal diskuterar han hur medicinsk cannabis har berikat livet för sina sjuka 11-åriga döttrar. Det här samtalet kan komma att utmana dina åsikter om medicinsk cannabis.

Deryn Blackwell

Deryns mor säger att medicinsk cannabis har räddat hennes sons liv. Vid 10 års ålder drabbades Deryn Blackwell av leukemi och utvecklade en ovanlig form av cancer. Efter fyra misslyckade benmärgstransplantationer gavs han bara dagar att leva.

Kara Zartler

Karas har Cerebral Pares och svår autism. Hennes föräldrar har framgångsrikt behandlat hennes diagnoser med vaporizerad cannabis. Genom att inhalera cannabisångan får Kara en omedelbart avhjälpande effekt för sina svåraste besvär.

Zarah Angelica

Zarah Angelica föddes med Aicardis syndrom som har gett henne svårbehandlad epilepsi och infantila spasmer. Familjen kämpar med hennes medicinska kostnader för CBD som uppgår till 180.000 nkr om året och ej bekostas av staten.

Andreas Thörn

Andreas var först i Sverige med att få medicinsk cannabis på recept. Han är ryggmärgsskadad och dömd för att ha odlat egen cannabis i medicinskt syfte. Hans fall väntar idag på att tas upp av Europadomstolen.

Feedback & Reviews

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor nisi elit consequat ipsum.

”Aenean sollicitudin, lorem quis auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit.”

Jonathan Alvarez

Financial Manager at Acme

Russell Kennedy

Assistant Buyer at Globex

Janice Griffin

Copywriter at Dynamic

Behind the Smoke screens of medical cannabis

Hur blev Israel ett cannabisimperium? Professior Dedi Meiri styr över ett världsledande cannabislabb i Technion, som fått ledare från världen över att uppsöka underverket.

Bli medlem

Föreningen arbetar för att övervinna politiska, sociala och juridiska hinder och strävar efter att förbättra tillgången till medicinsk cannabis för patienter.